december 05, 2005

Heavenly creature(s)

I fredags kväll, efter att jag fixat bilen från mamma och pappa, tog jag och Sandra tag i saken och tittade äntligen på "Heavenly creatures". Detta var nog fjärde gången jag såg den, och den var fortfarande helt fantastisk. Surt dock att DVD-omslagen ljög om de engelska texterna, vilket innebar att vi fick titta helt utan text. För det mesta var det inget problem, men den nyazeeländska dialekten är lite knepig att förstå ibland.

I lördags var det så dags för vår tripp till Göteborg, och vi lämnade lägenheten strax efter halv nio, för att kunna vara i Feskestan vid tio, då de flesta butikerna vi skulle till öppnade. Första stoppet blev vad vi trodde var Linnéahuset, men som sedan skulle visa sig vara Finska Pingstkyrkans secondhandaffär. Där fick vi ingen riktigt bra parkering, utan fick nöja oss med en 10-minutersficka, så det blev en snabbvisit där inne. Trots detta hittade vi påslakan, örngott, två skivor och en Simpsons-bok för 10 kronor, som jag tänkt köpa för fullpris från England.
Sedan skulle vi vidare mot Hisingen, men för att vända åkte vi in på en annan gata, och ojdå - där låg Linnéahuset! Detta skulle visa sig vara en riktigt bra affär, och trots att vi bara slängde i parkeringspengar för en halvtimme så stannade vi där en timme. Tur att lapplisorna inte hade vägarna förbi. Bland det som fyllde kassen när vi gick ut fanns sex fina tallrikar, en tekanna, "Gremlins" som bok på svenska, en engelsk vegetarisk kokbok, och kanske konstigast av allt - en CD-singel med Galaxie 500 ("Blue thunder"). Man undrar ju i sitt stilla sinne hur den hamnade där...
Hisingen nästa, och efter broöppning och lite vilsekörning vid Backaplan kom vi till vårt mål: gatorna bakom Backaplans köpcentrum, med Gamla Tuvevägen som huvudattraktion. Där skulle det visa sig finnas mängder av skumma prylbutiker och secondhand-skyffen, men också en väldigt spännande indisk matbutik, där vi köpte lite sojabitar, skumma chips, bombay mix (givetvis) och sagogryn. Bland annat. Tyvärr kunde vi inte köpa de intressanta, frysta samosa-förpackningarna, eftersom vi inte skulle hem än på några timmar.
Under de närmaste timmarna betade vi av en hel del butiker, en del roliga, en del mest skabbiga. Bland fynden hittar vi en del böcker och en mössa till Sandra. På Emmaus köpte vi även väldigt smaskig, ekologisk vit choklad med vaniljsmak. Mmmm.
Vid tre-tiden hade vi blivit rejält hungriga, så vi styrde kosan mot stan, där vi parkerade vid Haga, för att sedan först gå till Satisfaction och Alternativ Handel på Andra långgatan innan vi satte oss på Solrosen för lite mat. Jordnötsbiffar med piripirisås och potatismos stod på menyn, och det var riktigt gott. Eftersom klockan nu blivit så mycket att de flesta affärer hunnit stänga, så gick vi sedan till bilen för att handla en kökshylla på IKEA innan vi körde hem till Oskarström. I kön på IKEA hade vi två grabbar bakom oss som helt fräckt stal vårt samtalsämne. Det började med att jag undrade när de egentligen kunde gå hem på ett sådant varhus, eftersom de stängde vid 18, när vi stod i kassan, men det var fortfarande fullt av folk ute i affären. Och några minuter senare säger den ena killen bakom oss nästan exakt samma sak till sin polare. Vafalls!?!
Nåväl, på Lövbacken var vi vid halv åtta, och sedan spenderades resten av kvällen med att gå igenom våra köp, och vi ägnade framförallt stor uppmärksamhet till "Jeopardy"-boken.

Igår gick vi upp ganska sent, och tänkte efter brunchen köra in till min lägenhet, eftersom Bosse och Birgitta var på besök från Göteborg i helgen, och de ville gärna se hur det såg ut hemma hos mig nuförtiden. Dock fick vi först hjälpa Sandras föräldrar med att bära in en massa ved i deras förråd, något som såg ut att kunna ta en smärre evighet, men som i själva verket var avklarat på tjugo minuter eller så. Det går fort om man hjälps åt...
Inne i stan var vi mellan ett och halv två, och då kastade vi oss även städningen, som var nödvändig om vi skulle kunna släppa in besökare. Vid två kom så de fyra äldre och tittade runt en stund, innan de körde tillbaka till Vallås, dit vi också skulle köra lite senare för att äta middag.
Middagen var förtären och klar ganska tidigt, så vi var hemma hos mig igen innan sju. Den stora bakpeppen infann sig ganska snabbt, men eftersom vi inte hade saker hemma till det vi ville göra lade vi planerna på hyllan och gick istället till Hemköp och köpte saker till att göra milkshake lagom till "One hour photo", som vi skulle se på TV3. Den var bra, och milkshaken, på havreglass, kokosmjölk och ananas, blev god, om än lite stabbig kanske.

Kort sagt: en finfin helg. Peach out!