november 28, 2005

Time goes by, so slowly

Ah, ännu en fin helg till ända. Och det fina började redan i fredags. Efter jobbet drog jag in till stan för att köpa en stor låda med sojastrimlor på Life-butiken, strimlor som vi skulle tillaga senare under kvällen för att bjuda spelgänget på. Vid fem-tiden kom Sandras pappa och hämtade oss inne i stan, vilket var skönt, eftersom vi hade en del packning i form av spel, mat och annat. Resten av gästerna skulle komma vid sju, så vi hade en stund på oss att städa uppe hos Sandra och förbereda maten. Sedan kom Sofi, Johan, Marcus och Jennie på utsatt tid, och efter att ha tittat lite på "Pentagon" medan maten skulle bli klar, så satte vi oss till bords och åt ugnsrostade rotfrukter och stekta, marinerade sojastrimlor. Det var något av ett experiment, men det blev gott och uppskattat. Efter maten kastade vi oss över spelen, och först ut blev "Cluedo", på Sofis begäran. Detta skulle dock visa sig balla ur ganska snart, då lösningen stod klar för de flesta efter bara några rundor. Så vi tog istället itu med det hyggligt nyinköpta "Stoppa pressarna", där man skulle skriva löpsedelstexter efter vissa slumpmässigt utvalda kriterier, d.v.s. ämne, antal ord och begynnelsebokstäver på orden. Det var roligt, och det visade sig att Jennie och Johan var riktigt duktiga på det! Man kanske ska ha ett namn som börjar på J för att lyckas? I alla fall vann Jennie ganska överlägset. Grattis grattis!
Sist ut blev "Rappakalja", som vi dock påbörjade ganska sent, och vid midnatt kastade vi in handduken, med mig som segrare, och Sandra som god tvåa. Äntligen framgång!
När gänget sedan skulle köra hem till sig så lyckades Marcus med våldsam fart backa in i en Sandras mammas utomhuskrukor, så att den fullständigt mosades under bilen. Vi har erbjudit oss att köpa en ny...

Lördagen tillbringades till en början i Oskarström, där vi gick en promenad ner till "city" för besöka Rädda Barnens loppis, som alltid lyckats ha stängt när vi gjort tidigare försök att gå dit. Men den här gången kom vi in, även om det var ett ganska obehagligt besök. I butiken stod två äldre damer som när vi kom in slutade att prata med varann för att kunna studera varje rörelse vi gjorde. Resultatet av rundvandringen i affären blev i alla fall en mugg, "Macken" på LP, och ett fint pennställ. Hmm, det känns som om jag glömt något... Nåväl, efter loppisen gick vi tvärs genom byn till Hemköp och loppisen som ligger i samma byggnad. På loppisen hittade jag bokversionen av "Indiana Jones och det sista korståget", ett fint tillägg till min samling med filmböcker. Det ska vara böcker som bygger på filmen, och inte tvärtom.
Hemköp fick också ett besök, och där köpte vi t.ex. en påse naturgodis med bland annat torkade jordgubbar, något som jag aldrig smakat innan, men oj så gott det var! Om jag inte missminner mig finns det några kvar i påsen där hemma...
Promenaden tillbaka till Lövbackan blev kall, med snö som piskade i ansiktet. Kanske inte världens mysigaste väder, men det blev desto mysigare när vi kom hem och kunde värma oss framför brasan och äta goda tortillas med gårdagens överblivna sojastrimlor som fyllning.
Vid halv fem steg vi på bussen som tog oss in till stan, där Marie väntade med bil för att kunna hämta de möbler som hon skulle få av mig för att inreda sin nya lägenhet. Hoppas det blev bra. Jag och Sandra ska avlägga en visit sedan när hon kommit i ordning.
Resten av lördagen spenderades bland annat med att titta på "Dödspolare", en svensk kriminalhistoria från 1985 med Gösta Ekman (bland andra) som vi spelade in från Kanal 5 tidigare i höstas. Jag hade aldrig hört talas om den tidigare, och med facit i hand var det kanske inte så konstigt. Den var inte kass, mest vara lite menlös.

Jaha, så vi var framme vid gårdagen då. På förmiddagen gjorde vi goda scones till frukost, och sedan ringde vi mamma och pappa för att bjuda in dem på fika, dock med den underliggande orsaken att vi ville låna pappas borrmaskin. De dök upp innan halv två, och innan dess fick vi städat lite i lägenheten, något som behövdes. När mina föräldrar sedan traskade vidare på sin vanliga söndagspromenad lånade vi deras bil för att uträtta lite ärenden, däribland besök på Halmias loppis för att lämna en kasse med påslakan som vi rensat ut, lite matshopping på Coop Forum (där jag även passade på att köpa "En himla många program"-boxen på DVD till ett mycket fint pris) och en snabbis på Leones, som inte hade något att erbjuda den här gången.
Vid fem skulle så Sandra hem till Sofi för att titta på hennes nya lägenhet (eller rum, snarare), så jag körde henne dit, för att sedan köra till Vallås och lämna bilen. Tiden fram till dess att Sandra kom hem igen vid nio spenderades vid datorn och framför TV:n. När hon kom hem tittade vi lite på extramaterialet på den nyinköpta DVD-boxen innan vi gick och la oss.

Så, nu är vi uppdaterade igen! Jag skulle egenligen haft lite bilder att illustrera dagens inlägg med, men det är något skumt med bilddagboken.se. Kanske en annan dag!

Peach out!