september 12, 2005

Terror in the towers

Så där ja, ännu en finfin helg till ända! Den delades mellan Oskarström och min lägenhet, och vi började hemma hos Sandra i fredags. När jag slutat jobba gick vi in till stan, och tittade på några saker, plus att jag köpte en superfin DVD-utgåva av "Memento", en film som jag och Sandra såg tidigare i sommar och gillade mycket.
När vi kom ut till Oskarström var vi båda ganska hungriga, så vi passade på att testa den nya sensationen: falafel i Oskarström! Yeah! När vi kom in på den ansvariga pizzerian såg jag att mannen bakom disken var den samme som brukar stå på pizzerian Hawaii inne i stan, där man kan köpa Halmstads största, och kanske också godaste, falafelrullar. Hoppet om en smaskig kvällsmåltid ökade, och mina förhoppningar besannades! Lite snacks och juice rikare traskade vi sen hem till Sandra. Där tillbringade vi kvällen med resten av "En himla många program".

Lördagen började tidigt, eftersom vi skulle cykla och hämta Mikaela på hennes ridskola. Och givetvis vaknade vi ännu tidigare, så för att fördriva tiden tittade vi på den smått fantastiska filmen "Privatdeckarna", som Sandra fick av Roger i våras. Smygreklam har man ju hört talas om, och sett, men här var det inte ens i smyg. Reklamen haglar hela filmen igenom, och avslutas med ett gäng små reklamsnuttar om alla produkter vi sett i filmen. OK, det här låter kanske inte jättekonstigt, men att sedan huvudrollerna spelas av Björn Skifs, Brasse Brännström och Lill Lindfors... det är ganska skumt. Kanske inte deras stoltaste karriärsögonblick.
När vi hämtat Mikaela spelade vi lite spel med henne, innan vi gick ner till Oskarström City för att kolla in en secondhand-butik som skulle vara öppen då. Döm om vår förvåning när den inte var det, och vi missat bussen till Halmstad med någon minut eller så. Vi valde istället att ta en sightseeing-tur i Sandras hembygd, vilket var både intressant och mysigt. En del bilder togs också, och jag ska slänga upp en eller två här vid tillfälle. Vid två-tiden åkte vi mot storstaden, för att fixa i lägenheten tills Sofi och Johan skulle dyka upp lite senare på eftermiddagen. De kom vid fem-tiden, och då lagades det pizza och tittade på "Pyjamas". Helt klart något som får göras om i framtiden! Kanske inte med pizza och "Pyjamas", men med samma sällskap.

Igår vaknade vi fulla av energi, så vi bestämde oss för att gå en sväng till Galgberget. Det var väldigt länge sedan jag gick där, så det var trevligt att återse gamla bekanta trakter. Vi gick till Hallandsgården, utsiktstornet och djurkyrkogården innan vi gick hem igen, via stan för glassinköp och Baxarna för inköp av ett fint soffbord. Inne i stan passade vi också på att hyra en film till kvällen, "Beck - Monstret". Jag har inte sett en enda av de "nya" Beck-filmerna, och det tyckte Sandra att vi skulle råda bot på. Den var bra, och det var kul att se en massa skådisar som man kände igen, men inte kunde placera. Tack IMDB för att ni finns!
En underlig sak hände dock på Nam-Nam, när vi skulle hyra filmen. Vi stod och tittade på deras köpfilmer, d.v.s. gamla hyrfilmer på VHS som de säljer billigt, och plötsligt såg vi en som hette "Terrorattack mot World Trade Center" ("Terror in the towers" på engelska), vilket var lustigt då det var den 11 september igår. Den visade sig dessutom vara ifrån 1993, så den handlade inte ens om attacken för fyra år sedan.

Idag ska vi på möte i min grupp med våra säljare för Allers och Riff. De har en saker att ta upp med oss, men vi tänker inte ta en massa skit från dem. Dessutom har vi en hel del saker att ta upp med dem. Vi kan ju t.ex. lära dem var en deadline är.

Peach out!